Обираємо блузу. Засновниця бренду NINE, Іра Сташко, вперше ділиться досвідом і секретами успіху наших блуз

Автор: Nine / Категорія: Відверто про бренд
Обираємо блузу. Засновниця бренду NINE, Іра Сташко, вперше ділиться досвідом і секретами успіху наших блуз

Від А до Я: ділимось секретами

Бренд NINE - професіонал серед блуз. Приємно познайомитись!

За плечима Іри тисячі відшитих блуз, десятки протестованих тканин, сотні правок до лекал. Вона точно знає, які трендові кольори і фасони і що ніколи не вийде з моди.

Перед тобою не просто корисний пост, а інтерв’ю з нашою Ірою, яка знає все про блузи. Обов’язково до читання і розповісти подрузі.)

15 березня 2016 року ми випустили нашу першу блузу. Цього року святкуватимемо вже три роки. Іра досі носить її)

- На що звернути увагу при виборі блузи?

В першу чергу, на тканину, особливо при виборі блузи.

- Чому ти так наполягаєш?

Ми часто одягаємо блузу під жакет, светр, кардиган або ж пальто, - і це має бути комфортно, а тканина - пропускати повітря і дозволяти тілу “дихати”.

Із цією задачею найкраще справляться натуральні тканини. Саме тому ми обома руками за італійські бавовни або французькі штапелі. Ми тестували різні варіанти, але такої м’якості і ніжності не знайшли в жодних аналогах.

- І ти категорична в цьому?

Звісно, ні. Це я кажу про ідеальний варіант. Але часом ми використовуємо й турецьку бавовну або штапелі. Але тут я дуже делікатно підходжу до відбору.

Останні кілька років мокрий шовк заполонив тканинний ринок. Раніше ми шили тільки топи з цієї тканини, але я так задоволена і якістю, і практичністю цієї тканини (тестую вже 3 рік), що в новому році створили й блузи з неї: бордову і блакитну у квіти. І я дуууже задоволена результатом.)

1548851805782.JPEG 

- А як щодо поліестру?

Я працювала з тканинами різної ціни і якості. Тому до поліестру ставлюсь нормально, адже в наш час виключити його з тканин на 100% неможливо. Насправді він може бути дуже корисним для тканини: надавати їй витривалості, приміром. Втім, блузу зі 100% поліестру я не раджу, не куплю і не випущу під біркою NINE. Для мене це принципова позиція. Блуза має нормально пратись, прасуватись і носитись. З кожним роком обирати тканини все складніше, але я занадто люблю NINE і ціную наших відданих клієнтів. Тому я і надалі готова витрачати місяці на пошуки кращих варіантів і принтів. І в цьому є наша конкурентна перевага.

- А ще фасони. Нещодавно з’явився новий: з віскозного шифону, вільного крою, але при цьому така елегантність.

Всі наші блузи виходять випадково. Так було і з цією. Я закупила віскозний шифон на весняно-літній сезон. Планувала зробити сукні. Втім, під час відшиву осінніх капсул мені не вистачало легкого “верху” до квіткових спідниць. І ми вирішили створити нове лекало і пошити блузи з іншої тканини. Втім, підкладку ми використали натуральну - штапельну, а шифон - саме віскозний. Для максимального комфорту.) Ця блуза стала нашим бестселлером.

1548853746177.JPEG

- Як і колись квіткова з бантом?

Так. Цю історію ми сто разів розповідали. Я просто не могла придумати, що зробити з цієї тканини. Вона лежала кілька місяців і навесні я попросила її відшити. Цитую: “Не продамо - я буду носити і подругам подарую”. Внаслідку - продали всі. І тепер блузи - наша визитівка).

- Чому саме квіткова?

Це жіночність. Квітковий принт завжди додає рум’янцю, робить буденний образ більш святковим, романтичним, грайливим, благородним, розкішним. І цей список я можу продовжувати довго. Але ж не всі квіткові принти такі. Тому тут потрібно обирати і чітко відчувати “свій”. У мене це відбувається на підсвідомому рівні. Якщо я вагаюсь, то завжди беру спершу на зразок, а тільки потім приймаю рішення. Якщо домовитись про це не можу, не купую.

- А у квіткового принту є вік?

Я дуже добре пам’ятаю жінку, якій за 40. Вона прийшла до нас восени підібрати образи на роботу. І щоразу, коли приміряла квітковий принт (чи то спідниця, чи то блуза) казала: “Дякую вам. Я відчуваю себе дівчинкою”. У хорошому сенсі цього слова) Я переконана, що квітковий принт личить будь-якому віку. Головне, підібрати правильний відтінок і колір. Тому у нас безліч варіантів серед квіткових і базових принтів.

1548851811343.JPEG

- А як щодо бази: вона ж може додавати віку?

Як будь-який класичний костюм. (Сміється) Якщо ти одягаєш базову блузу із чорним костюмом і хочеш отримати виключно діловий стиль, так і буде. А віку додасть не вона, а весь образ, включаючи мейк і зачіску. Втім, із базовою можна “гратись” як завгодно. Обожнюю образи з штанами або джинсами, а поверх неї жакет. Або шорти, блуза й кардиган. І взагалі базова блуза не може вийти з моди чи набриднути швидко, особливо такого фасону, як наш.

- Тобто це “вічна класика”? І як же типи фігур?

Ти ж сама сказала “вічна класика”. Тому наш основний фасон - це класична блуза з ґудзиками. А тут ми можемо робити звичайний комір, комір-стійку чи вшитий бант.

- А як щодо новенької, з віскозного шифону?

Це більш ризикована модель. І, правда, не підійде кожному. У неї є свої нюанси щодо “посадки”. Якщо дуже низький зріст, то блуза навряд чи підійде. Втім, вона візуально усуває недоліки: приховає зайву вагу, або ж у типі фігури буквою “Н” все ж таки зробить талію, або візуально додасть об’єму в грудях. Тобто вона ще та блуза.)))

Грецькі хроніки Іри і NINE: острів Санторіні, шифонова блуза і квіткова спідниця NINE

- Але ж у нас є і чоловічий сорочковий крій, на пасок?

Ооооо, це моя “віддушина”. Давно хотіла створити костюм, де замість жакету йде сорочка. Під низ можна навіть футболку чи шовковий топ. І виходить просто неймовірно стильний casual-образ. Пам’таю, як в такому приїхала на зйомку жовтневого кампейну. Отримала 101 комплімент.)

- Так, ти в емоціях відскочила від теми...

Такі з паском - це сорочки на кожен день і для тих, хто полюбляє прості образи, але з родзинкою. Зараз, приміром, я не одягну бежеві штани. Не сезон. Втім, чудово поєдную сорочку із чорними штанами і масивними черевиками. Виглядає просто, але зі смаком. 

Бежевий костюм - один із улюблених у гардеробі Іри.

- Виходить, у нас є вибір для всіх?

І щосезону ми збільшуємо вибір. Якщо зараз згадати всі блузи, то маємо квіткові, базові з принтом, варіанти однотонних, сорочкового крою і романтичні з віскозного шифону.

Ми вже додали новий варіант блузи з мокрого шовку, де прибрали планку і зробили вшитий банк. Погодься, що бордова, що блакитна у квіти - неймовірні. А краще сказати: одягаєш і не хочеться знімати.

- І так про кожну нашу блузу. Я особисто дуже люблю французький штапель…

Він, до речі, такий вибагливий під час пошиву, але того вартий…

- І не посперечаєшся)

Далі Іра ще довго розповідала про свою колекцію блуз з часів школи, потім - університету, потім - ще раз історію, як створилась перша блуза NINE…))

Та як би там не було, зрозуміли одне: Іра страшенно любить блузи і NINE. Історії, як вона відбирає тканини, як перебирає десятки рулонів на складах, як вишукує найкращі варіанти, як домовляється про зразки, тести й проби - наші улюблені. У такі моменти розумієш: у цього одягу є не просто історія, а й серце.

Віримо, що й ти це відчуваєш.