Про стильні жіночі костюми, футбол і шалену мотивацію

Автор: Nine / Категорія: Інтерв'ю
Про стильні жіночі костюми, футбол і шалену мотивацію

Або що буває, коли в гості заходить ведуча «ПроФутбол» Саша Лобода

Ця історія може звучати ось так: кілька років тому менеджменту популярної телевізійної програми «ПроФутбол» спало на думку додати перчинки у прямі ефіри і взяти у ведучі вродливу дівчину, яка могла б зачитувати новини.  

А може і так: якось дівчині на ім’я Саша стало сил, завзятості і цілеспрямованості зламати купу стереотипів і довести: вона має повне право зайняти своє місце в кадрі шанованої спортивної програми, готувати яку до неї вважалося справою геть не дівочою.

Саша Лобода

Розповідь популярної ведучої про свій шлях до успіху дуже резонує з історією Nine. “Ти можеш більше”, - спочатку для засновниці бренду Іри це були слова мотивації самій собі. Бо на самому старті легко не буває ніколи, ось тільки розповідати про це можна лише коли проблеми вирішено. Коли є можливість не просто поскаржитися, а осмислити труднощі, збагнути, чому вони навчили, і поділитися висновками, які надихнуть інших.

“Ти можеш більше”, - як виявилося, на самому початку кар’єри такі слова самій собі казала і Саша. Дівчина, яка для пересічного глядача є уособленням успіху, який дався легко. Бо вродлива, усміхнена, впевнена. Про те, як насправді все для неї було, від кастингу до завоювання поваги з боку колег-чоловіків та довіри з боку глядачів, а також про шалену мотивацію Саша розповіла Ірі, коли завітала в гості до Nine.


Якби пересічна людина того дня зазирнула у шоу-рум брендового жіночого одягу Nine та послухала, про що, сидячи на диванчику з-поміж різнокольорових блуз, суконь та жіночих ділових костюмів, говорять ці двоє, не повірила б своїм вухам!

жіночі костюми Nine - Саша Лобода

Постукуючи підборами по підлозі, Іра випитує в Саші останні спортивні новини. У це неймовірно повірити, але факт – шiсть років тому обидві працювали разом в редакції тієї самої спортивної програми, про яку йшлося на початку посту! Щоправда, на роботі перетиналися зрідка. Заклопотана Саша була або на зйомках, або готувалася до ефірів. Іра ж тільки-но влаштувалася на стажування спортивним журналістом.

Іра: Але ми з тобою не надто тоді товаришували. Ти мені написала через скільки? Я так здивувалася, як отримала від тебе листа!

жіночі костюми Nine - Саша Лобода

Весною 2017 костюми жіночі брючні стали справжнім хітом Nine.  Різних кольорів, стильні та жіночні, вони були створені додати приємного розмаїття і грайливості у звичний діловий гардероб. Саша, якій не звикати руйнувати стереотипи, вирішила, що і прямим ефірам футбольної програми не завадить рожевих яскравих кольорів в одязі ведучої.

Саша: Я так здивувалася, як побачила, що ти відкривала бренд одягу! Скільки Nine років?

Іра: Три роки в червні. Кажуть, для бренда найважчі саме перші три роки. Сподіваюся, що з червня стане легше. Ми над цим працюємо.)

Саша: Слухай, ти вчишся. Тут потрібні терпіння і час. Ми з Ігорем (Ігор Циганик, спів-ведучий програми «ПроФутбол») нещодавно згадували, що і нам на початку кар’єри було непросто. Зараз, за стільки років в ефірі, вже футболісти і тренери знають нас, охоче погоджуються на інтерв’ю, бо розуміють, що нам можна довіряти.  

Непростий початок

Іра: Ой, пам'ятаю, як тебе тільки затвердили ведучою! Стільки критики було щодо цього рішення.

Саша: Та і зараз, буває, критикують. Але знаєш, я спілкувалася з жінками, які працюють в Європі футбольними журналістами, і для них це так само важко, як і тут для мене було. Для того щоб жінці здобути авторитет в цій сфері, треба докласти великих зусиль. І має пройти багато часу, а не всі це витримують. Також до нас приїжджали якось з Білорусії люди, які працюють у футбольній сфері, там і дівчата були. Ми з Ігорем розповідали про специфіку футболу в Україні, вони своїм досвідом поділилися, і до мене після зустрічі підійшла дівчина і каже: «А скільки ви працюєте в цій сфері?» Я відповідаю: «6 років». Вона: «Як вам вдалося затриматися? Бо в нас дівчата працюють по півроку, більше не витримують».

Іра: Слухай, а кастинг був?

Саша: Да! 2011 я прийшла на кастинг. Там дуже багато дівчат було!

жіночі костюми Nine - Саша Лобода

Іра: Як думаєш, чому взяли саме тебе?

Саша: Складне питання. На той момент їм потрібна була просто гарна дівчина, яка добре виглядає в кадрі, яка могла би просто прикрашати програму, зчитуючи коментарі з Інтернету. Не ставили мені завдання розумітися у футболі, знати футболістів. Їм просто потрібна була картинка. Але ж картинка не затримується надовго, я це розуміла. Якщо це просто картинка, її треба час від часу змінювати. А я хотіла затриматися. Тож мала рости, аби стати особистістю. Стати профі. Я дуже багато працювала. І досі, сім років потому, працюю наполегливо. Я постійно їжджу, знімаю, спілкуюся. 

жіночі костюми Nine - Саша Лобода

Що робити, коли мета досягнута?

Іра:Це була від самого початку твоя ініціатива?

Саша: Усе до цього йшло. Я почала розумітися на різних футбольних процесах, потім стала брати інтерв’ю. Перший мій матеріал був про Андрія Ярмоленка в 2013 році. Це великий авторський матеріал, який я довго знімала, довго «билася». Я навіть зараз, коли знімаю, все одно дуже переживаю. Нещодавно їздила до Німеччини, а знімати матеріал за кордоном – це дуже велика відповідальність, бо, по-перше, недешево, по-друге, чужу країну знаєш менше, а отже, треба точно розуміти, що, як і де знімати. В мене було три дні і три різні герої. Кожен день – нове місто, новий герой. Женя Коноплянка, наприклад, погодився для сюжету взяти родину та погуляти разом з нами в зоопарку. Водночас це все ми би відзняли і поспілкувалися. Я зранку прокидаюся – йде нереальний дощ. І що робити? Знімати в кафе? Треба домовлятися, часу немає. Доводилося імпровізувати.

жіночі костюми Nine - Саша Лобода

Іра: Це круто, що ти таки довела і собі, і людям навколо, що не просто так перебуваєш у кадрі! І круто, що розповідаєш про те, як насправді все відбувається поза ефіром. У Nine, знаєш, теж не все так казково, як здається на фото. Постійно доводиться «розрулювати» різні моменти. Інколи так втомлюєшся. Але здатись завжди встигнеш. Коли бачиш ціль, можливості, то потрібно рухатись вперед. І як там важко не було б, я отримую колосальне задоволення від того, що одягаю дівчат і одягаю в гарний одяг. До речі, для мене спортивна журналістика так і лишилася якоюсь нездійсненою мрією. Після закінчення «ПроФутбола» у моєму житті, була депресія. Перша і єдина! Я тоді ліпила вареники, пекла пироги. Я?! Для мене ж гречана каша - це суперстрава. А тут вареники! Я навіть холодець пробувала варити! Не вийшло, але сам факт)))

Саша: О, Ір, знаєш, ми зараз набираємо стажерів-журналістів, приходь.

Іра: (задумалась)

Саша: Хоча ні, не варіант. Якщо ти зачиниш Nine, це точно не варіант…) 

жіночі костюми Nine - Саша Лобода

Післямова

Сподіваємося, що розповідь нашої січневої гості, так само як і історія Олі, яку ми опублікували минулого місяця, надасть достатньо мотивації кожній з вас – тих, хто всім серцем вірить в те, що робить, але дуже потребує натхнення на важкому, початковому етапі. Наразі Саша та її колеги успішно завершили черговий сезон програми і вже готуються до нового. А Nine саме час виходити з розслабленого періоду новорічних свят і повертатися до планів та звершень.

З вірою у вас,

Nine