Проект One for One. Коли ти можеш більше

Автор: Ira Stashko / Категорія: Відверто про бренд
Проект One for One. Коли ти можеш більше

Історія одягу, що має змінити світ

Як все починалось...

Це мало статись ще 4 роки тому, коли я, Іра, власниця бренду одягу Nine, шила вночі дитячі іграшки. На меті було продавати їх і за вилучені кошти відшивати нові для дітей з дитячого будинку. Все просто: одну купуєш - одну даруєш. Тоді цей проект мав називатись 'Couple' (укр. - пара).

І от сиджу я ввечері і дивлюсь на диван. А там і кіт з гітарою, і ведмедиця в українському вбранні, і ще одна ведмедиця-модниця, і собака, і миша... Весь асортимент. Я була впевненна, що іграшки куплять! 

Виставляю їх на один відомий портал з продажу - і очікую цей бум. От зараз! Ну от зараз все буде!!!

І нічого. Жодного замовленння. Це зараз розумію, що такі проекти запускаютсья не так. Це зараз розумію, що мало просто відшити іграшку чи ще щось і виставити на сайт, де продають все, що потрібно і не дуже. Так не працює... Історія так і залишилась у таблицях excel на google drive...

Із цією медведицею ти  вже можеш познайомитись у нашому шоу-румі: вул. Кожум'яцька, 12г. Чекає тебе щодня на нашому дивані з 12 до 20.)

4 роки поспіль...

Майже три роки тому я відкриваю бренд одягу Nine. І весь цей час ідея проекту з іграшками зі мною. Тільки тепер - глобальніша.

Тепер я задаю собі інші питання:

Чому якісний одяг можуть дозволити собі тільки обрані? 

Чому подарунки тільки на Новий рік? 

Чому забирають вибір на елементарне?

Чому ношений одяг?

Чому тільки 2 пари шкарпеток на півроку? 2 ПАРИ!

Ми можемо це змінити?

МОЖЕМО!

Як тільки я розумію, що ми готові, що ми пройшли всі початкові етапи, що вже зробили всі помилки на старті, що маємо команду, з якою мені хочеться йти по цьому непростому шляху, ми запускаємо масштабний проект по забезпечуванню одягу дітей з дитячих будинків-інтернат - проект з надважливою місією One for One!

 

ПРОЕКТ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПРЯМО ЗАРАЗ

Вже на етапі підготовки до проекту я розумію, що це набагато складніше, ніж запуск бренду одягу. Бо тут є "система", норми, правила у дитячих будинках. Тож ми шукаємо благодійни фонд, який допомагатиме з цими питаннями. Фонд із досвідом. Фонд, який готовий робити більше!

І знаходимо - це благодійний фонд "Твоя опора" і дивовижна Валерія Татарчук разом із волонтером Іриною Пастернак.

За цей короткий час робимо, здавалось, нейможливо. Десятки дзвінків, різних зустрічей, уточнення інформації, збір списку бажань, наше знайомство з дітьми (прим. фонд знайомий давно, оскільки опікується цим інтернатом). Потім створення найважчих суконь за конструкцією за весь час існування бренду, довгий пошив, замовлення десяток рулонів, обговорення відшиву одягу для дітей, десяток примірок і моделювання лекал, розробка комплексу поліграфії, значка, концепції, цінностей, написання сотні листів і ще сотня попереду, відео, фото і навіть ремонт в магазині!

І от перед тобою наш кампейн, наша колекція і сам проект.

One for One - це спільний проект нашого бренду Nine і благодійного фонду "Твоя Опора", який має на меті забезпечувати одягом та постіллю дітей із дитячих будинків і малозабезпечених сімей на ПОСТІЙНІЙ основі. Одяг, який замовляють діти і який їм необхідний! Новий одяг, відшитий саме для них на нашому виробництві!

Nine_2018_02_15183733

Тебе чекає не тільки колекція суконь, але й оновлений шоу-рум і не тільки...

Як працює One for One 

Ми створюємо колекцію одягу One for One.

Nine_2018_02_15183777

Обираючи будь-яку позицію з цієї колекції, ти даруєш одяг дитині з дитячого будинку. Все просто: одну купуєш - одну даруєш. Перша колекція суконь One for One вже в онлайн-магазині, а також - у шоу-румі за адресою: вул. Кожум’яцька, 12 г.  

Ти купуєш тільки одяг для себе. Всі витрати на пошив, відправку, упаковку і поліграфію для дітей беремо на себе ми.))

IMG_7265

Купуючи сукню з колекції One for One, ти не тільки допомагаєш дітям з дитячого будинку, а підтрмуєш рух #one_for_one і отримуєш значок, який каже: "Я можу більше. Я роблю більше!".

проект One for One 8

Ми маємо список побажань дітей. І всі побажання різні. Це по-справжньому індивідуальний пошив! Одяг відшивається нашим виробництвом. Більше того, має іменну бірку:)

проект One for One

Як тільки продається одна сукня з колекції One for One, виробництво отримує замовлення на відшив одягу для однієї дитини.

проект One for One 3

Відшитий одяг для дітей передають до нашого шоу-руму, де менеджери до кожного замовлення вкладають адресовану дитині листівку, підписану від руки.

проект One for One 2

Листівки зберігаються в поштовому ящику One for One. Перед відправкою для дітей, всі листівку розкладаються до замовлення.

проект One for One 6

Як тільки набігає 20 проданих одиниць з One for One, ми готуємо замовлення дітей до відправки.

проект One for One 4

Ми відправляємо одяг для дітей через кожні 20 проданих одиниць.

проект One for One 7

Кому ми зараз допомагаємо?

"Олешки" - так лагідно називають діти рідний Олешківський дитячий будинок-інтернат Херсонської області. У цьому дитбудинку проживають 49 дівчат і 70 хлопців віком від 4 до 21 року. Діти із найтяжчими фізичними патологіями. І їм вже два роки не виділяється жодних коштів на одяг. Жодних!

проект_One_for_one_3.JPG

Чотири історії дівчат з "Олешків"

Ми не можемо публікувати прізвища і деяку конфіденційну інформацію, але можемо поділитись цими надзвичайними історіями. 

Катя

Надзвичайно гарна і жіночна! Від нашої Катрусі просто очей не відірвати. Вона обожнює яскраві речі, дзвінко сміється і мріє стати художником. Однак життя цієї 17-річної дівчини, наче гірка пігулка: вона прикута до інвалідного візка і тому заточена у інтернатний стінах.

Уже понад 10 років Катруся живе в «Олешках». Нині дівчина навчається у 10-му класі, має хороші оцінки. Вона надзвичайно активна і весела, чим дивує навіть вихователів. Катя бажає отримати бордову сукню з довгим рукавом.

Олена

Завжди з усмішкою і дотепними жартами. І можна тільки уявити, як все це їй дається. У свої 15 років дівчинка  прикута до інвалідного візка, її нижні кінцівки абсолютно нерухомі. Оленка танцює на візочку, чудово декламує вірші і має велике добре серце, бо єдина з усіх вихованців доглядає котиків і собачок на території інтернату. Бажає синь сукню з довгим рукавом. І додає "святкову".)

Сенді

Вихованка дитбудинку з 2015 року. 15-річна Сенді цілеспрямована та активна.

Вона займається спортом і не простим, а метанням ядра. І займає призові місця.) 

Але улюблена справа - це мейкап. Вона відповідальна за нього у всьому дитбудинку! Мріє отримати професію візажиста та працювати по ній.

Як справжня модниця любить гарні речі і має свій індивідуальний смак в речах.

Улюблений колір червоний. Але замовила літню сукню чорного кольору з відкритими плечими.)

Софія

Софії 10 років, у будинку-інтернату вона з лютого 2015 року.

Дівчинка розмовляє повільно і старається вимовити кожну букву слова, напружуючи м’язи обличчя. Для її діагноза - це великий прорив. Любить сміятися. Якщо візьме тебе за руку, то міцно тримає і не відпускає. Худенька, але дуже сильна.

Софійка ходить на милицях.

Захоплення дівчинки - малювання. Вона наполегливо тримає олівець і виводить чи то квіточки, чи то листочки.

Полюбляє бути на сцені. Спеціально до цього вчить вірші. А ще бере приклад зі старших дівчаток, хоче бути такою ж вродливою та модною.😊

проект_One_for_One17


У лютому двоє дівчат приїздили до Києва на реабілітацію - і ми знайомимось із ними. Таких життєлюбних і усміхнених людей я не зустрічаю вже давно.

Ми спілкуємось про моду, про джеггінси, про улюблені книги, хлопців і побачення...  

І я розумію, що ми не можемо підвести цих дітей. У нас більше можливостей і варто ділитись цим.

Починай робити більше прямо зараз!
 

Ваша Іра і вся команда Nine вірить у тебе і міцно обіймає!

Nine. One for One

Ти можеш більше!

 

Партнери

one for one partners nine.png