Як доглядати за в'язаними виробами. Лайфхаки

Автор: Nine / Категорія: Трендові образи
Як доглядати за в'язаними виробами. Лайфхаки

Лайфхаки по догляду за улюбленими светрами

В'язані вироби вимагають особливого, дбайливого ставлення незалежно, з якої пряжі виготовлені і яким методом зв'язані: вручну чи на обладнанні. Тому, якщо прагнеш зберегти привабливий вигляд улюблених в'язаних речей довше, ці рекомендації - must read. 

 
Пранння.

• Прати трикотажні вироби краще вручну. Якщо вирішила в машинці, необхідно прати в делікатному режимі до 30 С і не використовувати відбілювачі. Найкраще використовувати засоби для прання трикотажних виробів.

Сушка.

• Випрану в'язану річ злегка віджати і розкласти на горизонтальній поверхні (краще на махровий рушник). Ні в якому разі не можна розвішувати трикотажні вироби вертикально: вони розтягнуться і втратять форму. Не можна виріб розкладати біля батареї, тому що матеріал від цього стане грубим і жорстким.

Прасування.

• Прасувати в'язані вироби краще парою, не торкаючись підошвою праски самого виробу.

Зберігання.

• В'язані речі краще зберігати складеними у шафі або на спеціальних силікованих вішаках.

Лайфхаки, що врятують твою улюблену в'язану річ, прямо зараз:

1. У вологому і теплому стані можна трохи змінити розміри виробу. Наприклад, змінити довжину, ширину, подовжити або вкоротити рукава. Зафіксувати в бажаному положенні і залишити повністю охолонути і просохнути.😀

2.  Не варто засмучуватися, якщо на вашому светрі чи сукні з'являться катишки. Вони легко видаляються бритвою, або спеціальною машинкою, або щіточкою для їх видалення. Великі катишки можна зрізати маленькими ножицями. Кондиціонер для пом'якшення зменшує утворення неприємних катишок.

 

З турботую про тебе і твій одяг,

дівчата NINE.