Интервью Иры Сташко: как бросить работу на Х-фактор и основать бренд

Автор: Nine / Категорія: Інтерв'ю
Интервью Иры Сташко: как бросить работу на Х-фактор и основать бренд

Интервью Иры Сташко: как бросить работу на Х-фактор и основать бренд

Ира Сташко, основатель бренда NINE, рассказала нам о том, как начать, найти свою нишу, ошибки на старте и что считает главным в бизнесе.

Ира не побоялась бросить успешную карьеру, чтобы заняться делом по душе — основать собственный бренд женской одежды. Как достичь успеха и не разувериться в себе по пути, она рассказывает читательницам «Лизы» в свежем интервью.

— Почему ушли? (ранее Ира работала журналистом на проекте “Х-фактор” — прим.ред.) Должна быть какая-то закулисная история…

Це телебачення. А там таких історій вистачає. Але не вони вплинули на моє рішення. Просто у 2015 всі карти склались. По дорозі на роботу і додому я читала в метро. Виключно бізнес-літературу. 2,5 роки. Потім почала шити одяг собі. Просто, щоб хоч якось відійти від мас-маркету і шаблонності. З моїм графіком це було дуже складно, тому шила або вночі, або прокидалась о 5 ранку перед роботою. Потім запустили фестивалі, де продавати український одяг стало реальністю. Я зрозуміла, що ось він зірковий час.

Весь екшн був тільки в тому, як поговорити із сценаристом і продюсерами проекту, а потім — із рідними. Я наважувалась місяць.

— И как?

Страшно було тоді. Страшно і зараз. Але я спочатку роблю, а там розберемось. Як бачите, працює (сміється).

— Может, это потому, что у вас сразу же была философия и свое виденье?

І ще тисяча і одна дія. Але, в першу чергу, я вирішувала свою проблему. Я втомилась бачити дівчат у такому ж одязі як у мене. А бренд NINE став рятівником. Щороку ми зростаємо в цифрах і зараз ще більш розширили концепт. Бренд NINE створює капсульні колекції за доступними цінами. Ми випускаємо 9 різних моделей в кожній капсулі, які чудово поєднуються між собою. А наші клієнти, таким чином, економлять свій час і збирають готові образи в одному місці. У нас є лінійка Limited, де кожна модель одягу відшивається в 9 одиницях. Тобто, з якого ракурсу не глянь все крутиться навколо дев’ятки.

8F76389C D7D8 4D85 B472 C50AE59CD467.jpeg

— Но кроме девятки, у вас еще есть отличительная черта? Я права?

Ви про квітковий принт?

— И розовый цвет)

Квіткові принти, відтінки рожевого і взагалі пастельні кольори, — це те, з чим асоціюють бренд. Найбільше щастя чути від наших клієнтів: “Дякуємо, що так відбираєте тканини та кольори. От одягаєш — і відчуваєш себе дівчинкою”.

— Как вы пришли к этому?

Це дуже простий секрет: я роблю це й для себе. Все, що мені не вистачало, я долала в NINE: тканини, якість пошиву, фасони і кольори. І як показує практика, не вистачало цього не тільки мені.

— И, правда, чувствуется легкость и женственность. Но меня удивляет, что вы выпускаете очень много капсул в год. Бывает, больше 12. Чем вдохновляетесь?

Люди і їх історії — для мене це могутня сила. І необов’язково це історія успіху Стіва Джобса. Може бути історія людини, яка знайшла в собі сили спробувати. Бо в більшості випадків навіть це виявляється великою проблемою. Надихають наші клієнти, коли щоразу пишуть відгуки і я розумію, що ми потрібні.

— Так кто же она, покупательница NINE?

Я вже казала, що сама є клієнтом NINE. І, в першу чергу, я створювала бренд для себе. Одяг NINE для тієї, котра хоче відчувати себе впевнено, бажає подобатись, в першу чергу, собі, сприймає себе такою, якою є, розуміється на стилі і хоче зробити більше в житті.

Nine_2018_02_15183998

— Кстати, про больше в жизни. Расскажите про ваш проект с фондом “Твоя Опора”

“One for One”? Ідея з’явилась ще 4 роки тому і це був мій перший проект. Правда, неуспішний. Планувала продавати дитячі іграшки на olx, а на зароблені кошти — шити нові речі для дітей із дитячих будинків. Історія закінчилась провалом, їх ніхто не купував. Через рік я запустила бренд одягу і вирішила дати дітям щось значно цінніше і важливіше: можливість обрати одяг для себе. У більшості з нас це є,  а для них це щось надзвичайне. Так з’явився One for One — спільний проект нашого бренду NINE і благодійного фонду «Твоя Опора», завдяки якому ми даруємо дітям одяг або постіль.

І цей проект ще більше підкреслює нашу філософію “Ти можеш більше!”

IMG_5399

— В этом и заключается успех: делать больше?

Успіх — дуже відносна річ. Тому що для когось успішна людина — це та, яка вже заробила на поїздку за кордон, а для когось — та, хто побудувала світову імперію. І це нормально. Це як поняття щастя. У кожного своє.

Але робити більше я вважаю ключовою задачею. І по життю. Я вірю у силу бумерангу, пам’ятаю прислів’я “Вчиняй так, як хочеш, щоб вчиняли з тобою” і коли мій син підросте хочу, щоб мені було несоромно розповісти про свою роботу, а йому — про свою маму.

— Спасибо за трогательное интервью. Специально для “Лиза” расскажите, что ожидать в капсулах “Весна-лето”? И что обязательно стоит приобрести в новом сезоне?

Обов’язково — костюм, бо він завжди додає шарму і розкішності. Навіть якщо ти в білих кедах. Моя порада — звертати увагу на підкладку: зворотня сторона виробу каже значно більше про бренд. Друге — це блуза. Їх ніколи не буває багато, а поєднується чи не з усім. І, третє, — це сукня. Бо ми, дівчата, завжди заслуговуємо на ще одну і ще одну (сміється).

Навіть на своїй сторінці в інстаграм не розповідаю, що готуємо, але для “Ліза” поділюсь. Наших клієнтів чекають кілька капсул суконь, де точно буде одна Limited. Там просто розкішні італійські тканини. Ми готуємо капсули кежуал-образів. Очікуйте від нас і нові варіанти костюмів. Ми вже розробили 8 нових лекал. Так що ми здивуємо.

Nine_2018_02_15183965

Nine_2018_08_16231773

9F8D9B67 77EB 4F13 8C0E AC289679AF5D.jpeg

Источник: женский журнал Лиза — стильный женский сайт для современной женщины