Жінки, які змінили хід історії

Автор: Nine / Категорія: NINE радить
Жінки, які змінили хід історії

8 історій дивовижних жінок

Дивлячись на нас, жінок, важко повірити, що в добі всього 24 години. Нам вдається виховувати дітей, будувати кар'єру, розвивати власний бізнес, займатись спортом, готувати смачну вечерю, справлятися ще з сотнями дрібних задач і при цьому бути завжди доглянутою й гарною. Ми розуміємо підтексти та натяки (чоловіки, навчіться вже:)) та в будь-якій незрозумілій ситуації можемо розраховувати на інтуїцію. Ми, правда, дивовижні! І сьогодні хочемо поділитись історіями 8 жінок, які вплинули на наше сьогодні.

  • Марія Кюрі – французький вчений-експериментатор польського походження. Перша в історії жінка, яка стала дворазовим лауреатом Нобелівської премії по фізиці та хімії. Вона займалася дослідженням радіоактивності та разом з чоловіком відкрила елементи радій і полоній. Саме завдяки їй ми маємо змогу користуватися рентгеном.

Image5

  • Розалінд Франклін - англійський біофізик і вчений-рентгенограф. Займалася вивченням структури ДНК. Вона також встигла зробити внесок у дослідження вугілля і графіту. Велике значення для науки мали її дослідження вірусів, зокрема вірусу поліомієліту.

unnamed

  • Геді Ламар - ця неймовірна красуня і актриса довела: краса розуму зовсім не завада. Геді називали найкрасивішою жінкою Європи, і разом з тим її математичні здібності вражали! Її винахід (у парі з композитором Джорджем Антейлом) виявився необхідним для бездротового зв'язку, починаючи з докомп'ютерної ери і до сьогодні! У наші дні її винахід використовується у мобільних телефонах, Wi-Fi, GPS.

Також вона запатентувала винахід, за допомогою якого можна керувати торпедами на відстані.

До слова, батько винахідниці родом зі Львова!

151016144953_portada_hedy_lamarr_624x351_hedylamarr.org

  • Мерлін Монро. Секс-символ Голлівуду, найзнаменитіша блондинка і перша модель обкладинки Playboy.

Примхлива і мила, на перший погляд, простачка, підкорила світ і завжди прагнула до досконалості. Її образ досі залишається залишається ідеалом краси і жіночності.

Красивый корабль подарок для друзей или семьи отпечатки на холсте картины Современные леди элегантные и пикантные

  • Коко Шанель - якби не ця тендітна жінка, всі ми, можливо, до сих пір носили б корсети, пишні спідниці і складні багаторівневі зачіски.

Саме Коко стала першою жінкою-модельєром, яка ввела в моду поняття «розкішна простота» - вона навчила жінок носити брюки, приталені костюми з твіду, маленькі чорні сукні і короткі стрижки.

Ще світ ніколи б не побачив знаменитих духів Chanel №5, якщо б Мадемуазель Коко не запропонувала своєму другу, парфюмеру Верігіна, піти наперекір стандартам і створити парфуми з альдегідами - синтетичним компонентом, що продовжує стійкість аромату.

736b83d1ca3ff9daa196a7552f84da84_fitted_740x0.png

  • Одрі Хепберн була найбільш високооплачуваною актрисою свого часу - за фільм «Римські канікули» дівчина удостоїлася «Оскара». А зовсім недавно в Великобританії склали список найстильніших британок - і Одрі зайняла в ньому перше місце.

ca8_gettyimages_52093714

  • Марлен Дітріх. Жінка, яка надає романам Ремарка новий смак, неперевершена акторка, яка створила один з найдосконаліших образів жінки в кіно і секс-символ Америки і Європи початку 1900-х. Марлен Дітріх була жінкою-загадкою - п'янкий голос, холодна «сталева» краса і інтелектуальна сексуальність зробили сильний вплив на моду, красу і жіночий образ тих часів.

Marlene_Dietrich_1930_wiki cover

  • Герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон - справжня ікона стилю всієї Великобританії.

З тих пір, як Кейт стала частиною королівської сім'ї Великобританії, весь світ із захопленням почав стежити за кожним кроком нової герцогині. І Кейт не підвела - звіти по її модних виходах рясніють неймовірно стильними нарядами.


Кейт не з тих, хто суворо дотримується королівському дрес-коду - в її гардеробі є місце сукням вище коліна і незвичайним принтам. Герцогиня стала другою королівською особою в Британії після принцеси Діани, хто настільки наближений до своїх підданих. Образи, в яких з'являється Кейт, продаються з полиць магазинів моментально.

Кейт Міддлітон показала, що бути принцесою - це не прерогатива з народження, а особливий шарм, який є в кожної з нас.

IMG_4410

Сподіваємося, всі ці історії надихнули тебе, оскільки тобі під силу абсолютно все. Вітаємо тебе з Днем Весни. Будь прекрасною, чарівною, сяючою та коханою. Пам'ятай, ти можеш більше :)

 

Обіймаємо,

NINE!